PERBEZAAN KAD RAYA

Hai! Semua Pembaca blog Belangkas Art! Ramai yang bertanya, tertanya-tanya atau tidak tanya sebab dah tahu. Ok, hari ni kami ada nak terangkan sikit tentang Perbezaan Kad Raya. Kenapa?Sebabnya masih ada yang tak tahu lagi atau keliru. Maksud kami, PERBEZAAN antara Kad Raya 'READY MADE' dan 'CUSTOM MADE'. Ok, dalam penerangan ni ada cerita sedikit tentang harga :)


READY MADE = Siap dibuat. Maknanya, Kad-kad raya 'ready made' tu, dah siap2 di buat awal-awal dan dah di printing dan dah di finishingkan. So, kita dah tak boleh nak ubahnya. Sekali dah siap, 'printer' akan print terus dalam kuantiti yang sangat banyak. Kenapa siap-siap?Sebabnya,untuk mempermudahkan kerja. So, kita dah tak payah nak design, nak print dan buat finishing yang heavy. Lagipun kalau nak buat yang seakan-akan, mungkin kos untuk printing akan jadi sangat mahal harganya, mungkin di luar bajet kita. Ianya dijadikan Katalog untuk permudahkan orang ramai lihat hasilnya, ataupun materialnya. Kalau dah suka mana-mana design kad, boleh catit Kod yang tertera pada bawah Kad dan boleh tanyakan harga. Beritahu juga apa yang anda ingin letakkan (printing/hot stamping) di dalam kad tersebut. Kebiasaannya, harga telah siap-siapkan juga. So, anda akan dapat feedback yang cepat juga. :)


CUSTOM MADE = Boleh di buat mengikut citarasa kita. Untuk kad raya 'custom made' pula, kita boleh design mengikut citarasa kita ataupun designer yang akan designkan untuk kita. Jika designer dah buat design tersebut, designer akan tunjuk pada customer. Jika kita ada idea atau pendapat sendiri, kita boleh nak komen/adjust/edit. Nanti designer akan ubah. Contohnya syarikat A nak buat kad raya mereka bertemakan ala-ala Funky and Childish, so designer akan buatlah design tersebut dengan mengikut tema yang mereka inginkan. Biasanya, kebanyakkan syarikat seperti kami akan mengambil deposit terlebih dahulu (pembayaran) sebelum memulakan design. Sebabnya tidak berbaloi jikalau dah buat, tiba-tiba customer cancel. Kiranya dah buang masa (sorry sangat terus-straight) untuk pengetahuan Umum je. Ok, jika nak buat custom made design dan ingin tahu harga, biasanya mana-mana syarikat akan memerlukan perkara-perkara seperti, Kuantiti, Saiz Kad, Jenis Kad, Nak printing brapa Side, Nak printing brapa color, nak letak details apa pada Kad, nak buat Finishing apa, ada Tambahan apa-apa ke, semua kena beritahu supaya senang bagi pihak kami atau mana-mana syarikat untuk kirakan kos untuk anda. Ianya sangat penting bagi kami. Jika anda minta harga anggaran, mungkin akan jadi tidak tepat. Mungkin akan jadi terlalu Mahal atau Termurah. Biasanya kami memerlukan masa untuk kira kos yang sepatutnya. So kalau boleh kita taknak merugikan mana-mana pihak.


Itu sahajalah yang dapat kami kongsikan buat masa ini. Jikalau ada apa-apa pertanyaan, boleh emailkan kepada kami, atau SMS, insyaAllah terbalas. Kalau buat panggilan, tapi panggilan tak terjawab, sebabnya mungkin pada masa itu ada discussion @ meeting atau tak dengar dan sebagainya. Harap faham.


Terima Kasih


BELANGKAS ART


belangkas_art@yahoo.com


013-7177 215 | 013-7177 213

KAD RAYA 2012

KAD RAYA 2012
(Klik pada Imej) Emailkan butiran-butiran seperti berikut: 1.) Nama Syarikat / Persendirian 2.) Warna Logo Syarikat / Persendirian 3.) Alamat Syarikat / Persendirian 4.) No. Telefon Syarikat / Persendirian 5.) Saiz yang diingini 6.) Kuantiti yang diingini 7.) Design yang diingini 8.) Finishing yang diingini 9.) Dan Lain-Lain Butiran Sila beri butiran dengan lengkap!kalau tidak lengkap, kami mungkin tak dapat nak kirakan harga untuk anda!! HUBUNGI KAMI UTK LIHAT KATALOG! belangkas_art@yahoo.com 013.7177.215 013.7177.213

KAD RAYA 2011

KAD RAYA 2011
PELBAGAI KOLEKSI KAD RAYA!!BERMINAT?BOLEH LAH TEMPAH SEKARANG! KLIK PADA GAMBAR UTK LINK.
All Right Reserved by Belangkas Art, 2011. Powered by Blogger.

Wedding Cards

Wedding Cards
So Many Design! For Your Special Day!!Hire Us Now! Order your lovely invitation card with us

Popular Posts