ANGPAO OR MONEY PACKET & CNY CARD FOR 2019








































Jika berminat untuk lihat actual material, boleh pinjam katalog dari kami.
Rental charge akan dikenakan sebanyak RM40 (refundable*)

Boleh hubungi kami di


belangkas_art@yahoo.com

FB/IG/Twitter: Belangkas Art



+6013.7177.215 (Whatsapp / Telegram)

NOMBOR UNTUK DIHUBUNGI

Salam, 

Untuk makluman semua, kami hanya menggunakan satu (1) nombor telefon sahaja iaitu:
+60137177215 (Call / WhatsApp atau Telegram)

tiada nombor-nombor telefon yang lain ya!

Harap maklum. :)

Senarai syarikat BERGHUTANG dengan BELANGKAS ART

Assalamualaikum / Salam Sejahtera.

Actually, ni cerita lama. Saja lah nak share dengan client kami, kenapa kami ambil FULL PAYMENT dulu sebelum memulakan sebarang kerja? Sebabnya, kami dah pernah kena tipu. Walaupun amount nya tak berapa nak banyak, tapi banyak lah juga bagi kami yang berniaga secara kecil-kecilan ni. Ada juga beberapa syarikat yang tak buat payment, tapi tak berapa banyak amountnya, kami tak publishkan lah. Bukan apa, kami tak kuasa lah / malas nak meminta-minta ni sebenarnya. Rasa buang masa dan buat orang meluat je bila meminta-minta, tapi tu lah hak kami sebenarnya. 

Ok, kisahnya.. ada satu syarikat ni dari Singapore nak buat event kat Sepang Circuit, event tu event Drifter-drifter dari beberapa negara datang berkumpul dan ada competition, party, DJ-DJ, pelbagai vendor berniaga, kira besar lah juga eventnya. Jadi, kami di Belangkas Art terpilih untuk buat printing Paperbag dan flyers untuk event tu.
Kami deal by 3rd party dan direct dengan client di email. Sebab kami memang menjalankan perniagaan pon secara atas talian kan.

Deal punya deal, memang ade lah Quotation, Purchase Order, Invoice, dan Delivery Order semua tu, tapi semua tu hanya sekeping kertas yang tiada nilainya bagi kami selepas client ni tak bayar kami. Lepas barang-barang dah hantar mereka janji nanti lepas event mereka akan buat payment. So, kami pon tunggu lah. Beberapa hari mereka mendiamkan diri, email tak reply, call tak angkat. Amboi, sebelum event bukan main lagi push-push kami. Lepas tu mendiamkan diri. Research punya research pasal event tu, rupanya ramai juga and rasanya semua tak dapat payment. Emcee tak dapat payment, vendor2 pon, drifter2, dorang siap buat group kat FB lah nak buat aduan. Tapi, bila call2 dan research, pihak KPDNKK cakap kami kena buat aduan di Singapore sebabnya ni melibatkan negara tersebut.
So, masa tu dah give up dah. Jauh kot nak pergi sana. Malas nak layan, mereka2 yang lain pon semua bengang sebab mereka lepas macam tu je, senang-senang je menipu orang, dorang buat duit. So,  Sejak dari tu, memang sebelum buat kerja design ke printing ke, photography, candy buffet, segala benda lah, kami memang ambil full payment. 


So, 
RM7,935 + RM2,590 
Total = RM10,525

Rasanya macam ada benda lagi tapi tak ingat, so amount tu je lah yang ingat sebab rasa macam dorang tak bayar dalam RM12k macam tu.
Benda dah lama. Lupa dah. Tu tak termasuk kami rugi hantar barang-barang ke tempat event lagi, minyak tol bagai. Buang masa je.

Saje nak tepek sini biar orang berkenaan (person in charge) wanted bila orang google name dorang nampak lah entry ni.



Sekian.



Glamorous Entertainment Pte Ltd
77 Kampong Bahru Road #02-02
Singapore 169376
event@glamorous-ent.com.sg
+65 81384899

Person In Charge: Lydia Loke & Zachery Lee












Barang telah dihantarkan ke lokasi Event - Sepang Circuit

Kad Raya & Sampul Raya Katalog 2018






Kami menyediakan pelbagai design Kad Raya dan Sampul Raya 2018.
Katalog di atas ini adalah katalog yang dah ready made designnya.
Dah siap dicetak dan mempunyai pelbagai finishing seperti Hot Stamping, Embossed, Die Cut dan lain-lain.
Materialnya seperti Metallic, Frabric dan sebagainya.
Kebiasaannya, kami akan cetak nama syarikat Tuan/Puan, alamat, dan details lain yang diperlukan. Ada dua options iaitu printing ataupun hot stamping details syarikat Tuan/Puan.


Jika berminat untuk lihat actual material, boleh pinjam katalog dari kami.
Rental charge akan dikenakan sebanyak RM40 (refundable*)

Boleh hubungi kami di


belangkas_art@yahoo.com

FB/IG/Twitter: Belangkas Art



+6013.7177.215 (Whatsapp / Telegram)


Boleh Scroll ke bawah untuk lihat actual product :) 














































KAD RAYA 2012

KAD RAYA 2012
(Klik pada Imej) Emailkan butiran-butiran seperti berikut: 1.) Nama Syarikat / Persendirian 2.) Warna Logo Syarikat / Persendirian 3.) Alamat Syarikat / Persendirian 4.) No. Telefon Syarikat / Persendirian 5.) Saiz yang diingini 6.) Kuantiti yang diingini 7.) Design yang diingini 8.) Finishing yang diingini 9.) Dan Lain-Lain Butiran Sila beri butiran dengan lengkap!kalau tidak lengkap, kami mungkin tak dapat nak kirakan harga untuk anda!! HUBUNGI KAMI UTK LIHAT KATALOG! belangkas_art@yahoo.com 013.7177.215 013.7177.213

KAD RAYA 2011

KAD RAYA 2011
PELBAGAI KOLEKSI KAD RAYA!!BERMINAT?BOLEH LAH TEMPAH SEKARANG! KLIK PADA GAMBAR UTK LINK.
All Right Reserved by Belangkas Art, 2011. Powered by Blogger.

Wedding Cards

Wedding Cards
So Many Design! For Your Special Day!!Hire Us Now! Order your lovely invitation card with us

Popular Posts